Jeśli lubicie kokos i syrop klonowy, wypróbujcie te naleśniki. Zmieniłam nieco przepis, dodając trochę masła, skróciłam też czas pieczenia, a następnym razem podam je raczej z sosem waniliowym niż lodami, co polecam tym wszystkim, którzy chcą uniknąć zalewania naleśników dużą ilością syropu.
12 naleśników wg tego przepisu (smażonych na patelni o
średnicy ok. 24 cm)
50 g wiórków kokosowych
50 ml syropu klonowego
3 łyżki masła
lody waniliowe albo sos waniliowy
syrop klonowy
Naleśniki złożyć w trójkąty, umieścić w jednym dużym lub
czterech mniejszych naczyniach żaroodpornych. Posypać wiórkami kokosowymi,
skropić syropem klonowym, a na górze umieścić kawałki masła. Piec w
temperaturze 200°C przez około 10 minut i podawać z lodami albo sosem
waniliowym oraz syropem klonowym.
Inspiracja: Jedzenie gotowe!
Akcję Kuchnia skandynawska prowadzi autorka blogu Mops w
kuchni.
Jaki smakowity pomysł. Koniecznie muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńSuper :) Napewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuńCzy syrop klonowy można zastąpić innym produktem? ; )
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podobają. Pytanie mam tylko, czy nie przywarły do naczynia? Posmarować je masłem?
OdpowiedzUsuńzaskakujące smakowe połączenie syropu klonowego z kokosem
OdpowiedzUsuńTen blog poleciła mi przyjaciółka i ja na pewno na tym blogu zostanie.
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł na naleśniki!
OdpowiedzUsuńKumpel powiedział mi o tym blogu. Ja na tym blogu spędzę bardzo dużo czasu.
OdpowiedzUsuńFajny blog. Warto być na tym blogu.
OdpowiedzUsuń