Mam wrażenie, że w tym roku spadają na mnie wszystkie plagi
egipskie plus kilka znanych tylko Doktorowi Who ;) Przepraszam, że tak dawno nie
publikowałam żadnych wpisów, ale nie byłam w stanie.
Powrót zaczynam od czegoś prostego, ale wymarzonego dla
miłośników kalafiorów i curry, czyli — między innymi — mnie. W oryginalnym
przepisie, pochodzącym z jednej z publikacji IKEA, złociste plastry podane były
razem z klopsikami warzywnymi, ziemniakami w ziołach i sałatką jabłkową. Mnie
smakują nawet bez żadnych dodatków ;)
1 kalafior ok. 1 kg
żółte curry w proszku
sól
olej
Odciąć łodygę kalafiora. Pokroić go w plastry i natrzeć
niewielką ilością soli oraz curry. Smażyć po kilka minut z każdej strony.
Inspiracja: Jedzenie gotowe!
Akcję Kuchnia skandynawska prowadzi autorka blogu Mops w
kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz