Jak zwykle w przypadku przepisów Gina, jest szybko, łatwo i
smakowicie. Spróbujcie koniecznie, jeśli macie dosyć nudnej jajecznicy ;)
Zamiast dodatku dwóch białek, dałam jedno jajko więcej. Ostatnie doniesienia
mówią, że jajek nie trzeba się już bać ;) Wierzę na słowo ;)
Faszerowane warzywa przygotowała Ania. Zajrzycie do niej :)
4 duże okrągłe pomidory
5 jajek
4 łyżki mleka
150 g wędzonego łososia
1 łyżka masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
świeżo zmielony biały pieprz
chleb
Rozgrzać grill w piekarniku. Posiekać szczypiorek. Odciąć
czubki pomidorów, usunąć łyżeczką miąższ wraz z pestkami. Pokroić łososia na małe
kawałki. Jajka wbić do dużej miski, dodać mleko łososia, odrobinę soli i
pieprz, a następnie wszystko ubić. Na patelni rozgrzać masło.
Wstawić kromki do tostera. Pomidory opiekać w piekarniku przez
4 minuty. W tym czasie usmażyć na patelni jajecznicę.
Nafaszerować pomidory jajecznicą, posypać szczypiorkiem i
podawać z tostami.
Inspiracja: Gino D'Acampo, Smaczna i zdrowa kuchnia włoska.
Farsz mnie zaintrygował. Ciekawa jestem tego połączenia. Aniu dziękuję za Twój udział w akcji. Jak zwykle mogłam na Ciebie liczyć. Podsumowanie właśnie się tworzy ;)
OdpowiedzUsuńA ja dziękuję za zorganizowanie akcji :)
Usuń